Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
Opće upute, nagrade, razno...
SF/fantasy vijesti
Novi broj
Stari brojevi
SF/fantasy udruga
SF/fantasy konvencija
SF/fantasy pisci, arhive, mrežne novine...
English page
Samo tekst
E-mail
Netscape Navigator Microsoft Internet Explorer
Opera 3.5

Besplatni
diskovni prostor:
Pondi d.o.o.
Kako je, zapravo, bilo?

Pa eto... 'obična', papirnata Via Galactica izašla je, od 1994. godine, u cijelih pet brojeva - neke od njih možete vidjeti među starim brojevima. Članovi SF&F udruge "Gaia" u međuvremenu su se uzeli više-manje uspješno baviti novovjekim sportom odmila nazvanim "gubljenje vremena na svjetskoj računalnoj mreži". Početkom studenog 1997. godine, jedan od njih je na svoje prilično iznenađenje ustanovio da virtualnih SF&F&H fanzina u cijelome svijetu ima svega pedesetak, a naravno niti jedan na hrvatskom jeziku. Pa mu je na pamet palo da možda ne bi bilo loše to malo promijeniti... :-)

Ideja je za kratko vrijeme iskristalizirana razmjenjivanjem e-pošte, a nekako se taman skupio i materijal za broj 6 papirnog fanzina i tako... d rest iz histori :-)

Jest, vraga - tek su tada nastupili problemi. Prvi i osnovni je bio naći diskovni prostor na nekome serveru i to obvezno besplatan prostor. I gdje da to nađemo? GeoCitiesi su bili OK, ali 2 Mb (pa onda 3 Mb, pa 6 Mb, itd...) je kao limenka sardina. Pa je jedan prijatelj (bravo, Toro!) imao prijatelja koji je poznavao prijatelja iz tvrtke koja se time bavila, između ostalog, a njihov direktor još je uz to volio igrati i Quake, a njihov webmaster je isto bio faca (radi registracije na tražilicama i cgi-skripti i drugih lijepih i pametnih stvari)... i tako su dečki rekli: "Hej, nije vam to loše, za prostor nema frke."

Ta je tvrtka bila Systematics-Frios iz Osijeka i bavila se web designom, hostingom i prodajom brand-name računala. Ovom prilikom zahvaljujemo im se na 5 godina gostoljubivosti.

Nažalost, kod njih više nema free hostinga, pa smo zato prešli na ljubazni i kvalitetni Pondi d.o.o. Hvala!

Evo mene i po treći put!

 

 

Kako se snaći

Upute piscima

Writer's FAQ

Kako je, zapravo, bilo

Tko je kriv

Druge (ne baš važne) stvari


Webtree
SETI.hr
Vidi Top 100
Systematics-Frios
Fiendish Best Award
Croatia.net: stranica mjeseca
Internet Monitor: link tjedna