Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
Via Galactica br. 9


<-- Stari brojevi

Želim kupiti broj 9!

Davorova maskota NO SF (5)
Davor Banović


Stvarno mi je drago što, ljubaznošću urednika, imam priliku pisati ove, recimo, uvodnike. Ja to sebi zamišljam da sam nekakav kolumnist. Ipak, težak je to posao. Evo, ne znam što da pišem. Stvarno mi se ne da spominjati da je bila godišnja skupština našeg kluba, na kojoj se pojavilo bar 17 (sedamnaest) članova, ako ne i više. Osim toga, "Gaia" je jedna od stotinu i jedne osječke udruge koje su zatražile i dobile na korištenje prostorije od Gradskog poglavarstva Grada Osijeka. Ne da mi se, dakle, o tome pisati, jer:

a) to je previše suhoparno, i

b) tko sad zna jesam li o tome već pisao u nekom prošlom NO SF-u. Jel’ tako?

(Pa baš i nije. Dobitak prostorija bi bila odlična i zanimljiva vijest - op. ur.)

E, a ako ne pišem o tome, o čemu ću? Ako napišem da je Igor trenutno bez kompjutora, koga to zanima? A ipak je važno jer to naime znači da će papirnata Via Galactica, dok nam urednik ne nabavi novo računalo, izlaziti malo teže. (Unatoč kašnjenju papirnatog broja 8, ne bih rekao - izašao je bez nekih prevelikih problema. Ima u okolini još računala i dobre volje - op. ur.)

Zanimljivo je da Biber na velika zvona najavljuje čobanac (pastirska juha, odnosno da ne kažem čorba) povodom EsseKona ’98, na kojeg poziva birano društvo. Kruno se prijavio da priprema spomenuto jelo, ali ne mogu postići dogovor o vrstama mesa. Živi bili pa probali!

Nova predsjednica kluba Tatjana je bila na moru i to koristeći se samo palcem, odnosno, vozila se autostopom. Možda klub od prikupljenih članarina (po novom - 100 kn godišnje s PDV-om) kupi predsjednički auto (ako već ne Batmobil ili spejs šatl), da nam se predsjednici ne blamiraju.

Čitatelje papirnog fanzina obavještavam da je većina ovih vijesti vjerojatno zastarjela. Naime, dok izađe Via Galactica broj 9, Igor će vjerojatno opet imati računalo, a Biberov čobanac će vjerojatno već biti pojeden. (No, no: Via Galactica broj 9 već je na mreži iako kolovoz još nije izmakao; papirnata inačica će van za koji dan; broj 10 će, akobogda, biti i postan i otisnut prije negoli taj ‘čobanac’ bude skuhan, kamoli pojeden. Davoree…pa bit će i za tebe malo, ne brini se - op. ur.)

Pozdrav!