Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments

Sretan Božić i Nova godina!

Sve najbolje za blagdane!Štovani posjetitelji, ovo naravno nije nikakva vijest - jednostavno koristimo priliku da vam zaželimo mnogo lijepoga za Božićne blagdane i svaki uspjeh u nastupajućoj 1998. godini Gospodnjoj - i da nam se naše još uvijek nejake hrvatske SF grane okite s mnogo krasnih novih SF priča, stripova, knjiga, filmova i časopisa... oh, vašeg je urednika izgleda već zahvatilo slavljeničko raspoloženje, pa počeo pričati... a još ništa nije pio :-))). Oprostit ćete, nadam se. Još jednom: sretan vam Božić i Nova! (Badnjak, 1997)

 

"Poštar" Davida Brina na filmu

'Poštar' Kevina Costnera, 1997.Vašem uredniku jedno od najljepših SF djela svih vremena, "The Postman" Davida Brina, svojedobno u bivšoj državi dostupno u bliskoistočnom prijevodu (u Monolitu br. 5), doživjelo je napokon i svoju verziju na velikom platnu. "Poštar" je knjiga o kojoj se već više od deset godina mogu čuti i pročitati uglavnom dvojaka mišljenja - oni koji je ne vole ne mogu je smisliti, a oni kojima se sviđa o njoj govore s posvemašnjim, nepodijeljenim obožavanjem... :-) 'Poštar' Davida Brina, 1985. Za kompaniju Warner Bros film je režirao i glavnu ulogu odglumio notorni Kevin Costner. Dok se netko od naših distributera ne sjeti otkupiti film, o njemu možete više doznati na njegovoj oficijelnoj stranici, zatim pogledati što o filmu kaže sam David Brin, i na kraju, pročitati čak dva recentna prikaza knjige (inače izašle još 1985. godine), oba stara svega par dana, prvi ovdje, a drugi ovdje. (22.12.1997)

 

Futura onlajn edišn...

Futura online editionNakon što su nekoliko mjeseci izgledale prilično, ehm, zapaučinjeno :-), stranice jedinog "pravog" hrvatskog SF mjesečnika, "Future", pred koji su dan u stanovitoj mjeri obnovljene. Inače, "Futura" od prošlog broja više ne plaća novcem domaće objavljene pripovjetke (zlobnici su ovo različito komentirali, npr. "kao da je i prije..." :-) ), već ćete za izašlu pričicu kao naknadu dobiti stanoviti broj primjeraka časopisa, ili pretplatu, već u odnosu na dužinu objavljenog. Iako je "Futurina" stranica "SF novosti" još uvjek prilično out-of-date, na njoj ćete nažalost moći pročitati (ako već niste prije u "Večernjaku") što to naš PDV-om proslavljeni ministar financija misli o SF-u. Moramo ovdje reći da nam je tu izjavu ispod časti komentirati. (21.12.1997)

 

Sretan rođendan, sir Arthure!

Arthur C. ClarkeNa današnji dan, prije 80 godina, rođen je Arthur C. Clarke, pisac i znanstvenik, vizionar, Britanac, dugogodišnji stanovnik Sri Lanke iz razloga "groznih britanskih zima", čovjek koji je predvidio satelitske komunikacije, smislio rečenicu "Dovoljno naprednu tehnologiju nije moguće razlikovati od magije"... i naravno, tvorac nekoliko ponajboljih SF djela u povijesti, klasika kao što su "2001: Odiseja u svemiru" ili "Randez-vous s Ramom". U želji da obilježimo ovu veliku obljetnicu, donosimo vam poveznice na njegovu neslužbenu osobnu stranicu, zatim stranicu najnovijeg dijela "Odiseje" ("3001: Završna odiseja"), te na stranice SF e-zinea "Voyager". Na svim ovim mjestima možete više pročitati o njegovu životu, radu i nastanku njegovih brojnih djela. Još jednom: happy birthday, sir Arthur! (16.12.1997)

 

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz studenog 1997.