Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
Via Galactica br. 8


<-- Stari brojevi -->


Želim kupiti broj 8!

Contact :-)Uwebnik #8


Priznat ću vam da je ovo uvodnik koji pišem u potpuno drugačijem raspoloženju i općim okolnostima u odnosu na prošli. Stanovite strogo imperativne ososbne obveze s uspjehom su ispunjene i posvršavane, i sada su mi stvari mnogo, eh, ravnije. Drugim riječima - sve četiri u zrak i baš briga, polako se radi, polako se misli, polako je prošao godišnji odmor… polako se radi, nema žurbe. Ima vremena. Milina. Već sam zaboravio kako to izgleda ne biti pod konstantnom napetošću i presijom. Stoga je ovo jedan pravi easy-uwebnik, zavrnutih rukava i raskopčanog okovratnika. Ipak, ne vjerujem da ćete baš odmah zaspati čitajući :-)

Mislim da vam je već pri prvome pogledu na sadržaj postalo jasno kako je ovaj broj prilično drugačiji od dosadašnjih. Razlog je vidljiv - priče. Kako su se tijekom ovih par mjeseci skupljali materijali, vidjeli smo da je količina pristiglih pripovjetki jednaka (ili čak i veća) količini ostalih priloga. Pa, zašto ne, pomislili smo, i dogodilo se da će neki već pripremljeni tekstovi pričekati devetku, a pričama je dana prednost. Eto ih čak šest. Što da vam kažem? Ima tu svega, čitajte!

Kao maleni kuriozitet mogao bih samo navesti pričicu Iznenađenje Iana D. Simsa. Čovjek je malo surfao okolo, vidio "Via Galacticu" i zatražio tzv. "Writer’s FAQ", odnosno, recimo, upute piscima kako da šalju priloge, koliko im se plaća, itd. To "pravi" časopisi imaju na vidnome mjestu. Pa je vaš urednik nabrzaka smislio jedan mali neformalni WFAQ, tek da se ne osramotimo pred strejndžerom. (Možete ga naći na našem Introu, dodao sam ga za zlu ne trebalo.) Vidite što je Internet, sastaviš naoko lijepu stranicu i pisci dotrče hrpimice sa svih strana svijeta, čak iako ne razumiju niti riječi. Što ćemo ako nam se javi neko pravo poznato Ime? Ajoj! :-)

Koristim priliku da osobito zahvalim našim poznatim ilustratorima, Aleksandru Žiljaku i Karlu Galeti, na dozvoli za objavi njihovih radova u našem fanzinu. Hvala, i nastavite s uspješnim radom! Ujedno tako odgovaram na traženje čitatelja koji su nam tako nešto predlagali.

Na ovogodišnjem EsseKonu već se radi punom parom. "Via Galactica" se tu pridružuje našim novim stranicama na kojima ćete od sada pa do listopada moći pronaći najsvježije obavijesti o svemu bitnome - programu, gostima, organizatorima, sponzorima, cijenama, kako doći u Osijek i do STUC-a, gdje jesti, prespavati i slično. Do konvencije je još dugo, pa nije sve odmah priređeno, ali će biti... po prvi put cijela je EsseKon stranica prevedena na engleski, opet za zlu ne trebalo… :-)

To bi bilo sve za broj osam. Ugodno vam čitanje, i dođite na EsseKon!

Kruno