Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
Via Galactica br. 8


<-- Stari brojevi -->


Želim kupiti broj 8!

Davorova maskotaNO SF (4)
Davor Banović


Nedavno je udruga "Gaia" sklopila ugovor s Gradskim poglavarstvom grada Osijeka o besplatnom korištenju oglasnog panoa (kod knjižare "Kršćanska sadašnjost"). Dobili smo zapravo trećinu panoa koji je inače skromnih dimenzija, no to je ipak nekakv način da predstavimo građanstvu klupske aktivnosti. Uređivanje panoa preuzela je Tatjana koja, uz Otovu pomoć, to jako savjesno radi. Mislim ipak da malo previše forsira s promoviranjem razno-raznih igara (kako li se već zovu), od kojih klasičan ljuitelj SF-a pomalo zazire.

Spominjući ovo htio sam zapravo reći da je "Via Galactica", uz svoje papirnato i web izdanje, počela izlaziti i u obliku zidnih novina. Međutim, zbog spomenute ograničenosti prostora, samo dio ovog veličanstvenog fanzina postaje dostupan svakome kome se da buljiti u staklenu vitrinu.

Zanimljivo je možda spomenuti da ovaj pano dijelimo s esperantistima i sa "Sokolima". Potonji pokazuju ekspanzionističke težnje. Tako su se građani mogli neko vrijeme čuditi foitografijama "Sokola" (pojedinačno i u grupama), kojima je bila pokrivena (doslovno) cijela površina našeg zajedničkog panoa. Odlučnom Tatjaninom intervencijom "Sokoli" su odstupili od naše strane, no esperantističku su bogme držali još neko vrijeme.

Pisao sam o promjenama u vodstvu kluba, i da ne znam tko je predsjednik nakon što je Kristek abdicirao. Ve-de predsjednika je Biber, a konačan se izbor ima dogoditi na slijedećoj godišnjoj skupštini. Godišnju skupštinu organizira Kruno i biti će održana uskoro u pivnici "Zlatna kuna", uz pokoju kriglu piva "Vlabel". Nadajmo se da nas neće ujesti zmija.

Bibi se konačno susreo sa ženom o kojoj je mnogo pričao. On, Igor i Kruno imali su čast razgovarati s prvom damom hrvatskog SF-a Mihaelom Velinom uživo. Spomenuta će se pojaviti kao specijalna odnosno počasna gošća na "EsseKonu ’98." Na "EsseKonu ’98." bi se još trebali pojaviti Krsto (Bog daj!), Zdeslav Benzon (kojeg neki zovu "sam-svoj-klub"), te Damir Izvan Struje Tiljak. Riječima: "We shall be there in october", Michael i Yvonne Halliday iz Engleske svečano su obećali da će i oni doći. Donijet će i dosta jeftinih SF knjiga (5-25 kn), pa navali narode. Samoprozvani glavni organizator "EseseKona ’98." je Bibi. Kaže da zbog toga noćima ne spava, ali da mu nije žao. Nama ostalima je podijelio zaduženja.

Budite 23-25. listopada u STUC-u u Osijeku i doživite E2! Na kraju moram zamijetiti da u prosjeku pet do šest (barem) ljudi iz "Gaie" posjeti svaku konvenciju u Hrvatskoj. Na prvom "EsseKonu" bio je samo jedan iz SFere, i Krsto, a iz drugih klubova nitko. Čudim se tome! Živjeli!