Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
Via Galactica br. 7


<-- Stari brojevi


Želim kupiti broj 7!

A možete pogledati i neke sličice s KutiKona '98:

1. Magic (Johnson)
2. Vitez slavonske ravni

3. Mrki osvetnik
4. Slavisha the killer
5. Buky (raspoložen)
6. Ripley ili ne
7. Clash of the Titans 

Vitez slavonske ravni na KutiKonu '98.Kutikon '98.

Vitezi i vitezice slavonske ravni na KutiKonu, petom po redu.

Oto Wilhelm

“Dođite i posjetite ovaj jedinstveni kulturni i zabavni događaj u Kutini, a i šire. Budućnost se ne događa nekom drugom. Ona se događa Vama i to već danas.”

Tako su vam dečki iz SFinge najavljivali Kutikon 1998.

Eh, da, SFinga. To vam je ona troglava zvijer što sjedi tamo na ulazu u Kutinu i bljuje dim i vatru u nebo, odmah onkraj autoputića. Tako su oni dobili ime, dečki iz SFinge, sve rudar do rudara. Mislim si ja sebi, to je odma’ tamo gdje ide sav taj dim. Ali Sfinga! Moraš proć’ par kilometara otamo i onda još pitat za put a sve neki što nisu iz Kutine. Ej, super, nismo ni mi, ajmo se skupa napit’!

No, dobro, našli mi taj Arcus.

(Lukavo su napisali ime na plakatu a nigdje adrese! Ali kako smo već bili dobro pripiti, problema nije bilo.)

E, a sad ćemo za one lijene među vama koji fanzin ni ne plate, a kamoli još i pročitaju dati skraćeni prikaz događanja na ovoj velič… hmm… manifestaciji:

DOBRODOŠLI! BI’ĆE SVEGA! MA NE PITAJTE! ANARHIJA! D und D! FAJTANJE! AjDe und D! DRUŽENJE! MAGIC! JOHNSON! KOMPIĆI! SVJEŽE KIFLE U POL NOĆI!! IMAL’ SPAVAT’? MA KO ĆE TI SPAVAT’! CUGA!!! DAJMENITAJMAČDAMUJAPOKAŽEM!!! ON MENI BAJAGU PUŠTAT’! ISKAZNICU HADEZEJOVSKU!! KOJE TU DRUGOVI KOGA TUK’O!?

I tako to bilo jest. Sad vi normalniji možete nastaviti čitanje u opuštenijem raspoloženju.

Elem, bio Kutikon V sa svim svojim dostacima i nedostacima. Da vam iskreno velim, meni je tam’ bilo bar duplo bolje negol’ na SF(uj)erakonu, koji brat, bratu, košta jedno 75 kuna više! Sad oni malo matematički enteligentniji mogu uzet papir i olovku (ili pak konfjuktor), te izračunati kolike su tu prednosti… less money - more zabave!

Uglavili su dobar prostor, donesli nešto opremice, unajmili finu gas komoru za u njoj spavat’ za nas streng(l)ere (Svaka čast! Al’ što zaudara… strah te zaspat!), organizirali turniriće, podastrli mačeve vlastite izrade nama nevjernicima na raspolaganje (Šta, Amtgard, to vam je bit će neko pivo. Nizozemsko, a?), pa se išti međušobno išprebijašmo (još mi fale žubi, pa…), ali moram im prigovorit’ kako još nisu uspjeli (a vidjeli smo, stvarno se trude) otkrit proizvodnju tople vode, pa smo se fino mivali u mrzloj. I svašta su još oni tu smislili, ali eto nam prostor (i pristojnost) ne dopušćavaju baš sve otkrit! Jeb’ ga, mogli bi i sami doći nagodinu, pa vidit kako je!

Jedino nam se na kraju valja pohvaliti kako je naša osječka ekipa bila brojna ali i najglasnija. Doista, bilo nas je više nego riječana, zagrepčana i kutičana zajedno! Čekaj, čekaj, to je bilo godinu prije, kod nas… Čekaj, pa na Essekonu i nije bilo nekog drugog osim domaćih (i Stribora, naravno).

Al’ i jope bilo nas je deset (od kojih Kruno uzgajatelj krakova (GET IT?!) specijalni gost konvekcije), a što je puno za vidjet, a kamoli za prebrojat!

Eto, vidimo se Kutino dogodine!!!

 

Oto Wilhelm.