Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
  Prva vijest: počele Vijesti!
Kako smo obećali prije nekih dva tjedna, naše SF/fantasy/horror vijesti počinju s radom - sad! Na žalost, još vam uvijek ne možemo jamčiti redovitost, kako zbog drugih obveza, tako zbog groznih HPT računa. Nitko od nas nije profi, dakle, u kojim razmacima bude bilo još, bit će. Nećemo se ograničavati isključivo na žanrovske novosti, već će u obzir doći i znanost, svemir, računala, magijski obredi u kućnoj radinosti, žrtvovanje djevica za Dan mrtvih itd, već kako nam se što svidi. Pogledajte što smo vam pripremili za prvi put, i naravno, neka se nitko ne usudi reći da smo ideju za izgled ove stranice posudili od tamo nekih BUG-a ili od Monitora :-))). (27.11.1997)

 

Nesretna Ripley opet je s nama

Dugo očekivani četvrti nastavak "Alien" serijala imao je svjetsku premijeru 5. studenog u Parizu, a negdje u veljači 1998. doći će i k nama. Nakon nevjerojatno mračnog, okrutnog, nepoštenog i nesretnog (ali zato i odličnog) trećega dijela, Ripley je klonirana i ponovo se suočava sa svojim (Gigerovim) vječnim prokletstvom. Tko zna koliko je to bilo novaca za Sigourney (zadnji put je dobila 2,4 milijuna funti da se rastane od svoje plavokrvne kosice). U film su ugurali i Winonu Ryder, što će nekome vjerojatno biti vrlo važno, ali eto, nama nije. Dnevne vijesti, slike i dijelove sadržaja iz nadolazeće četvorke možete naći ovdje. (27.11.1997)

 

Pathfinder je samo prethodnica

Igračkica kontrolirana jeftinim IBM čipom koju su nedavno poslali da se kotura po Marsu kao dio najnovijeg svemirskog programa NASA-e, samo je uvod u buduće daleko opsežnije poduhvate: planira se još nekoliko sličnih misija početkom nastupajućeg drugog tisućljeća. Ma taj Mars baš nekako lijepo izgleda na slikama, tko zna, možda ne bi ni bilo loše tamo živjeti. Manje gužve, u svakom slučaju. Evo pogledajte, možda se i vama svidi. (27.11.1997)

 

Joe Haldeman ima novi roman

Autor klasika sedamdesetih "Vječni rat" ("Forever War"), vijetnamski ratni veteran Joe Haldeman napisao je, kako sam kaže, ne direktni već tematski nastavak: "Forever Peace", i to nakon dvadeset tri godine vremenskog razmaka. Moramo priznati da sjećajući se genijalnog prvog djela pomalo strepimo od kvalitete "nastavka", ali to ne umanjuje naše zanimanje. Možda ne bi bilo loše da se neki od hrvatskih privatnih izdavača primi prijevoda, kad su već toliko zapeli za Dicksona i Heinleina ;-). Više ćete pronaći u prikazu. (27.11.1997)

 

Stephen King više nije prvi...

...ali je bio prošli tjedan, kada smo gledali USA Today top listu najprodavanijih knjiga Amerike (ne samo SF/f/h, već svih), sa svojim novim "Dark Tower IV: Wizard and Glass" djelom. Neurotični Stipe štanca romane umalo kao pokojni Asimov, a u tome mnoštvu zna mu se kadikad štošta potkrasti - pogledajte samo onu bezočnu eksploatatorsku grozu "Stegovnike". Nekad nam padne na pamet da bi mu možda bolje bilo da odustane od horrora i piše samo stvari poput "Dolores Claiborne", ali kad bi ga onda horde obožavatelja pošle linčovati, tražeći nove nastavke svojih omiljenih horror-sapunica :-). Za novi, još nenapisani roman "Bag of Bones" Stipica je dobio 2 mil. $ unaprijed od svoga novog izdavača, što i nije za čuditi se, ako znate da je dosad, sveukupno, prodao nekih 225 milijuna knjiga. (27.11.1997)

 

Nova SFerina antologija priča

Zagrebački SF klub SFera ponovno priprema svoju godišnju antologiju priča, koja će se vjerojatno zvati "Zagreb 2014". Svojim tajnim kanalima i mrežom uhoda doznali smo da priče moraju biti najmanje 10 kartica duge i da je deadline kraj godine, do kada moraju prispjeti u SFeru, samo ne znamo kome na ruke. Pretpostavljamo da o nekim takvim dosadašnjim SFerinim izdanjima već prilično toga znate, pa je slijedeće pitanje prilično zanimljivo: tko će biti urednik nove knjige? (27.11.1997)

 

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz druge polovice prosinca 1997.