Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
  Dvadeseti po redu: SFeraKon '98!
Konačno! Nakon različitih vijesti, tračeva i raznih flyera koji su do nas dolazili, jubilarni ovogodišnji SFeraKon, dvadeseti po redu, dobio je svoju službenu web stranicu. Stranica je kvalitetno urađena i organizirana, i prepuna korisnih i neophodnih informacija o organizatorima, samoj konvenciji i programu. Prije no što kliknete link, samo još jedna sitnica: šuška se da kao glavna gošća dolazi Lois McMaster Bujold, autorica serije kvalitetnih space-opera, romana i priča o Milesu Vorkosiganu, od kojih smo neke imali prilike čitati u Futuri! (08.04.1998.)

 

Novo stanje hrvatskog SF nakladništva
Nakon jutrošnje vijesti HINE da je stopa PDV-a iznenadnom uredbom hrvatske Vlade smanjena na samo 10%, već se čuju prve najave budućeg razvoja nastale situacije u hrvatskom SF-izdavaštvu. Kao prvo, Futura će od slijedećeg mjeseca početi izlaziti kao dvotjednik, na kvalitetnom papiru u boji i dvostrukom broju stranica, distribuiran u cijeloj državi. Remitenda će se dijeliti besplatno ili prodavati u stari papir. Algoritam, domaći nakladnik, najavio je ponovljeno izdanje svih svojih dosad tiskanih SF knjiga po cijenama pristupačnim i prosječnom pretvorbenom direktoru. Zagrebačka naklada, još jedan domaći izdavač, obećala je da će odustati od miltarističkih space-opera u korist horrora, a Izvori, opet nakladnik, izjavili su da su ipak lažne glasine o objavljivanju serije knjiga "Za znalce", koja uključuje i takve bestsellere kao što su "Kako rascijepiti atom kod kuće", "Neki aspekti kvantne teorije za doručkom" i "Greškom smo objavili Zelaznyja". Nadalje, Via Galactica, stanoviti osiječki SF-fanzin, ovo ljeto pretvorit će se u medijsko-distributivnu kuću s državnom koncesijom za posebne tv, radio i net kanale koji će emitirati isključivo SF, fantasy i horror sadržaje. Ali najinteresantnija vijest dolazi nam iz Zagreba, od organizatora skorog SFeraKona: stanoviti ministar u Vladi, inače odgovoran za već spomenutu današnju uredbu, ljubazno je prihvatio poziv da sudjeluje na ovogodišnjem SFeraKonu kao počasni gost. Kako čujemo, tamo će mu, između ostalog, biti dodijeljena i nagrada SFera u posebnoj kategoriji, za izjavu godine. (01.04.1998.)

 

Vijesti iz ožujka 1998.

Vijesti iz veljače 1998.

Vijesti iz druge polovice siječnja 1998.

Vijesti iz prve polovice siječnja 1998.

Vijesti iz druge polovice prosinca 1997.

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz studenog 1997.