Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments
  Papirna Via Galactica konačno dostupna...
Nakon nepredviđenih neprilika, papirna inačica "Via Galactice" broj 6, dakle broja koji vam je već preko dva mjeseca dostupan on-line, konačno je ugledala svjetlo dana, to jest papira. A vjerovali ili ne, bila je posve pripravljena za tisak još u prosincu, pred Božić... pa su odjednom iskrsnuli problemi oko tiskare, pa oko količine kn, pa elementarne nepogode... ali je sada sitacija pod kontrolom, i vjerujemo da se ovako nešto više neće događati. Ako želite, vaš primjerak "Via Galactice" broj 6 možete naručiti ovdje po simboličnoj cijeni od 5 kn + HPT troškovi - koliko da pokrijemo tiskanje. (31.01.1998.)

 

Prva "prava" hrvatska računalna FRP igra
Saznajemo da je u Hrvatskoj započelo razvijanje prve "prave" računalne FRP igre u futurističkom "Diablo" stilu, pod radnim nazivom "Liberty Lexx". Igru radi novoosnovani "Cabal Studio" (Denis Sablić, Krešimir Čunko, Igor Sečen, Krešimir Tkalčec i Nenad Ostojić), a u projektu sudjeluje čak 18 ljudi. Tu su programeri, animatori i skladatelji glazbe, a supervizor animacija je glavom Joško Marušić. Čujemo da su zanimanje za igru već pokazale i neke inozemne softverske kuće (Activision, Acclaim), iako je igra još u ranoj fazi... odlično! Vjerujemo da ćemo o "Liberty Lexxu" još mnogo toga čuti. (24.01.1998.)

 

Još malo o konvencijama...
Pod konvencionalnim :-) utjecajem prekjučer završenog petog (ako se ne varamo) po redu "KutiKona", donosimo vam i ovu vijest: "SFeraKon", jubilarni "20. dani znanstvene fantastike u Zagrebu" održat će se od 24. do 26. travnja ove godine na već ustaljenom mjestu, u prostorima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva, poznatog FER-a. Organizatori najavljuju tradicionalne sadržaje, predavanja, filmove, igre na ploči i računalima, izložbe, dobru SF-zezanciju i mnogo drugog. Kotizacija (upadnina) je slijedeća: za sva tri dana, ako uplatite
-----> do kraja siječnja - 50 kn
-----> do kraja veljače - 60 kn
-----> do kraja ožujka - 70 kn,
-----> a poslije - 90 kn.
Subota i nedjelja zajedno koštat će vas 70 kn, a samo nedjelja 30 kn.
Za sve obavijesti oko plaćanja evo vam e-mail Maje Cetineo, jedne od organizatora. Čini nam se da nije potrebno posebno govoriti što "SFeraKon" znači za SF fandom u Hrvatskoj. Zato, ako dosad niste bili - dođite obavezno!
(20.01.1998.)

 

KutiKon '98!
Uh - sad slijedi jedno malo posipanje pepelom. Iako smo to znali od prije, na pamet nam nije palo da bismo trebali izvijestiti o redovitoj i već tradicionalnoj godišnjoj SF konvenciji kutinske SF udruge "SFinga" - "KutiKonu '98", koja se održava u prostorijama bivšeg Narodnog sveučilišta u Kutini, poznatom "Arkusu" u Radićevoj ulici, i to... ovaj, od 16. do 18. siječnja 1998. Da, točno, od danas (pocrven), i sutra, do prekosutra. Eto. Pa sad, ako smo mi ispali krečane zaboravne, to ne znači da vi ne možete doći. Krešo iz SFinge kaže da će konvencija trajati dan i noć, bez prestanka. Vidimo se tamo! (16.01.1998.)

 

Vijesti iz prve polovice siječnja 1998.

Vijesti iz druge polovice prosinca 1997.

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz studenog 1997.